“Alba-neagra” taxelor Coaliţiei PSD-ALDE

  • Autor:
  • Data: octombrie 30th, 2017
  • Categorie: politica, arad

Dacă la 1 februarie 2017, Guvernul PSD-ALDE se lăuda cu eliminarea a peste o sută de taxe, iată că, la nouă luni de la această „realizare”, aceaşi coaliţie joacă „alba-neagra” cu noi taxe, constrânsă fiind de deficitul bugetar uriaş, ce caracterizează România la această dată. Eurostat a confirmat –  ţara noastră a înregistrat cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană, adică 4,1% din PIB în trimestrul II al anului 2017.

Ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat că, în cel mult trei săptămâni, se va pune în dezbatere forma finală a noii taxe auto, urmând ca aceasta să se plătească de la începutul anului viitor. Lăsând la o parte exprimarea defectuoasă a doamnei ministru, care a declarat că „nu va fi o taxă sau un impozit”, dar vehiculele „vor fi taxate”, îi aduc în atenţie doamnei ministru că, în conformitate cu prevederile Constituţiei României (art.56), cetăţenii contribuie numai prin impozite şi taxe la cheltuielile publice, orice altă formă de plată fiind deci neconstituţională.

Pe de altă parte, în Programul de guvernare 2017 – 2020 al PSD nu este prevăzută introducerea vreunei taxe în acest sens. Astfel, se dovedeşte încă o dată că promisiunile PSD rămân strict electorale, iar interesul coaliţiei PSD-ALDE rămâne strict partinic.

În acest timp, oraşele României sunt sufocate de emisiile maşinilor second-hand, al căror număr au atins un record istoric, în primele nouă luni ale acestui an fiind importate aproximativ 400.000 de astfel de maşini. Şi, din păcate, atât dezastrul economic, cât şi poluarea excesivă a aerului, ce va duce la intrarea României în infringement, vor fi suportate de cetăţenii români.