Glad Varga: „Începe un nou program Rabla pentru electrocasnice”

  • Autor:
  • Data: mai 13th, 2021
  • Categorie: politica, arad

În săptămâna aceasta, mai exact vineri 14 mai se dă starul Programului Național Rabla pentru Electrocasnice, sub titulatura „Vinerea Verde”

„Este un lucru îmbucurător pentru noi, cei din comisia de mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților, fiind bine  venită orice reducere a poluării și a consumului de energie, dar în primul rând pentru cetățeni. Vreau să subliniez faptul că acest program se adresează oricui dorește să își înlocuiască un aparat electrocasnic vechi, care are un consum mare de energie, cu unul nou, cu consum redus, acest lucru putându-se realiza cu un ajutor financiar de la Fondul pentru Mediu. Anul acesta a fost alocat cel mai mare buget de când a început acest program, nu mai puțin de 75 de milioane de lei. Nouă categorii de produse sunt eligibile, așteptăm cât mai mulți cetățeni să se alăture acestui program”, a declarat deputatul liberal arădean Glad Varga, membru în Comisia de mediu și echilibru ecologic

Persoanele care doresc să beneficieze de oricare dintre cele nouă categorii de echipamente, trebuie să intre în platforma de pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu și să își genereze contul de utilizator.

Bd. Libertăţii, nr.12, Sector 5, Bucureşti

Tel.: +4 021 408 9605

e-mail: comunicare@mmediu.ro

website: www.mmediu.ro

De menţionat că programul are trei etape:

Etapa 1: 21 mai – 04 iunie, pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparatele frigorifice.

Etapa 2: între 04 și 18 iunie, pentru televizoare, laptopuri și tablete.

Etapa 3: 18 iunie – 02 iulie, pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare.