Glad Varga: „Implementarea «numerelor verzi», o etapă semnificativă în procesul de accelerare a tranziţiei către mobilitatea urbană verde”

  • Autor:
  • Data: aprilie 29th, 2022
  • Categorie: politica, arad

Maşinile cu emisii zero de CO2 vor primi numere verzi, în condiţiile în care ordinul comun care reglementează acest aspect a fost publicat în Monitorul Oficial. Deputatul liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, susţine că este un pas important în procesul de accelerare a tranziţiei către mobilitatea urbană verde.

„Implementarea «numerelor verzi» în România, care intră în vigoare peste două luni, constituie o etapă semnificativă în procesul de accelerare a tranziţiei către mobilitatea urbană verde.

Prin ordinul comun elaborat de instituţiile cu responsabilităţi în domeniu, numerele de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde vor fi acordate exclusiv autovehiculelor cu emisii zero de CO2  – mașini pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen.

Odată cu această măsură, ne aliniem la bunele practici ale multor ţări europene, în care folosirea plăcuţelor de înmatriculare verzi este un instrument pentru creşterea conştientizării asupra problemelor de mediu, sporirea vizibilităţii acestor vehicule curate în trafic, facilitarea aplicării unor reglementări speciale pentru cei care le deţin – parcare gratuită, benzi de circulaţie dedicate (unde este posibil), exceptări de la anumite taxe, acces exclusiv în anumite zone urbane aglomerate”, a declarat Glad Varga, deputat PNL de Arad.