Glad Varga: „Guvernul a aprobat în regim de urgenţă compensarea creşterii preţurilor în construcţii”

  • Autor:
  • Data: aprilie 15th, 2022
  • Categorie: politica, arad

Deputatul liberal arădean Glad Varga, vicepreşedintele Comisiei pentru antreprenoriat şi turism, susţine că în şedinţa de ieri a Guvernului a fost aprobată o ordonanţă de urgenţă prin care s-a alocat 1,77 miliarde de lei pentru compensarea creşterii preţurilor în construcţii.

„Circumstanţele actuale au generat schimbări masive pe piaţa materiilor prime, a materialelor de construcţii, transportului şi utilajelor, creşterea preţurilor acestora având un impact implicit asupra bugetelor destinate investiţiilor.

Pentru a asigura continuitatea investiţiilor publice, Guvernul a aprobat, în regim de urgenţă, ajustarea valorilor în contractele de investiţii publice în funcţie de indicele de cost în construcţii/indicele preţurilor de consum. Profitul firmelor de construcții nu va fi suplimentat, vor fi acoperite doar costurile crescute, iar data de referință va fi luna anterioară datei limită de depunere a ofertei în baza căreia a fost încheiat contractul de finanțare, dar nu înainte de 1 ianuarie 2019. Sumele suplimentare necesare ajustărilor sunt suportate de la bugetul de stat. Până la sfârşitul anului curent, suma totală necesară pentru suplimentare este de 1,77 miliarde lei, pentru continuarea de investiţii precum spitale, şcoli şi drumuri”, a declarat Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Pentru mai multe informaţii intraţi AICI.