Glad Varga, despre crima de la Caracal: „Sacrificiul acestei copile nu trebuie îngropat sub niște hârtii”

  • Autor:
  • Data: iulie 29th, 2019
  • Categorie: politica, arad

Crima de la Caracal a provocat revolta unei țări întregi. Ieri seară, în fața casei criminalului a avut loc un protest spontan, sute de oameni cerând dreptate pentru Alexandra, tânăra lăsată să moară cu zile de autorități, deși a reușit să sune de trei ori la 112, deși a descris cu lux de amănunte locul în care se afla. Atâta doar că nu a dat adresa casei unde era ținută de răpitor. Astăzi au fost organizate proteste sau pur și simplu acțiuni de comemorare în mai multe localități din țară, printre care și Aradul.

Deputatul liberal de Arad Glad Varga trage, în aceste condiții, un semnal de alarmă cu privire la ceea ce s-a întâmplat, susținând că tragica moarte a fetei nu trebuie îngropată sub niște hârtii.

„Dacă toţi cei implicaţi în cazul adolescentei care şi-a pierdut viaţa în condiţii dramatice la Caracal ar avea un moment de sinceritate cu ei înşişi şi de luciditate, sistemul ar putea primi şansa unei primeniri. Sacrificiul acestei copile nu trebuie îngropat sub nişte hârtii, indiferent dacă acestea sunt demisii, analize sau rapoarte, înghesuite mai devreme sau mai târziu în sertare şi uitate acolo. Oroarea acestei morţi trece bariera incompetenţei, are rădăcini profunde în interese murdare – de la angajări preferenţiale până la achiziţii de sisteme IT defectuoase, de la decizia «de urgenţă» a suspendării mijloacelor de transport regionale până la deficienţele din învăţământ, de la lipsa de educaţie mai ales în mediul rural până la scuza la care recurgem prea des – «aşa a vrut Dumnezeu». Toţi suntem expuşi şi de aceea nu trebuie să mai trecem indiferenţi și să recurgem la o simplă justificare «problema asta pe mine nu mă afectează»”, afirmă Glad Varga, deputat liberal de Arad.