Glad Varga, cu prilejul Zilei produselor agroalimentare româneşti: „Este un moment potrivit să susţinem producţia naţională”

  • Autor:
  • Data: octombrie 10th, 2021
  • Categorie: politica, arad

Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti este sărbătorită, începând cu anul 2017, pe 10 octombrie, prin produs agroalimentar românesc înţelegându-se produsul obţinut pe teritoriul naţional din materii prime de bază provenite în proporţie de 100% din fermele din România, produs care are inscripţionat pe etichetă drapelul României. Cu prilejul acestei zile, deputatul liberal arădean Glad Varga susţine că producţia naţională trebuie susţinută şi de către noi, cumpărătorii, recomandând achiziţionarea de produse autohtone.

„Este al patrulea an în care, la 10 octombrie, este marcată Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti. Este un prilej potrivit să acordăm fermierilor români atenţia care li se cuvine şi să susţinem producţia naţională, achiziţionându-le produsele. Legea care instituie această zi precizează că un produs agroalimentar românesc este acela provenit în întregime din fermele din România şi care are inscripţionat pe etichetă drapelul nostru. Aşadar căutaţi produse etichetate cu simbolul naţional, mergeţi în târgurile organizate la nivel local, căutaţi fermele româneşti care îşi pun la dispoziţie produsele, chiar în locul în care sunt obţinute, nu numai în unităţi comerciale”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad. Parlamentarul a ţinut să precizeze că românii sunt printre puţinii europeni care se pot mândri cu o varietate de produse autohtone, diversificate pe regiuni, astfel încât trebuie să profităm de aceste roade şi să ne facem un obicei din a le consuma.