Glad Varga critică decizia premierului de a ține cu dinții de Rovana Plumb / UPDATE: Tertipul folosit de Plumb, care și-a plătit creditul din cauza căruia existau suspiciuni, nu a ținut

  • Autor:
  • Data: septembrie 30th, 2019
  • Categorie: politica, arad

După o călătorie cum nu se poate mai nereușită în Statele Unite ale Americii, premierul Viorica Dăncilă vine și bate cu pumnul în masă: Rovana Plumb rămâne propunerea României pentru postul de comisar european. Nu contează nici votul negativ din Comisia Juridică a Parlamentului European, nici situația în care o pune pe Ursula von de Leyen și cu atât mai puțin poziția președintelui Iohannis, care i-a cerut, pe bună dreptate, să facă o altă nominalizare. Dăncilă ține cu dinții de Rovana Plumb.

Deputatul liberal arădean Glad Varga reacționează, susținând că premierul nu pricepe o iotă din ceea ce se întâmplă la nivel european, deși a fost europarlamentar timp de nouă ani.

Tertipul folosit de Plumb, care și-a plătit creditul din cauza căruia existau suspiciuni, nu a ținut

Glad Varga mai susține că tertipul de ultim moment al Rovanei Plumb, care a anunţat în dimineaţa aceasta că şi-a achitat împrumutul din cauza căruia existau suspiciuni de conflict de interese, nu a ţinut în faţa membrilor Comisiei JURI a Parlamentului European. „Aceştia au rămas fermi în decizia lor că Rovana Plumb nu poate fi comisar european pentru transporturi, cu 13 voturi pentru şi 7 voturi împotrivă.


«Susţinerea necondiţionată» a Vioricăi Dăncilă s-a irosit odată cu toate speranţele Rovanei Plumb de a ocupa această funcţie. PSD trebuie să înţeleagă că buna-credinţă şi integritatea nu sunt doar vorbe în vânt la nivel european, după cum le înţeleg membrii acestui partid în politica pe care o practică în România”, 
a ținut să precizeze Glad Varga.


„Viorica Dăncilă vrea să arate încă o dată că ea «nu dă socoteală nimănui». La întoarcerea din turneul în SUA, unde a făcut figuraţie alături de membrii ai Guvernului pe care îl conduce, a ţinut să precizeze că o va susţine în continuare «necondiţionat» pe Rovana Plumb pentru mandatul de comisar european. Încăpăţânarea de a stărui cu această propunere este perfecta ilustrare a prostiei fudule, ştiut fiind faptul că oamenii ignoranţi îşi supraevaluează nivelul de competenţă. Convinsă că este mai bună decât în realitate, Viorica Dăncilă continuă să ne arate că nu pricepe deloc deciziile luate la nivel european, deşi şi-a petrecut acolo nouă ani ca membru în Parlamentul European”, afirmă Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Potrivit acestuia, să primeşti un vot negativ din partea Comisiei pentru Afaceri Judiciare a Parlamentului European pentru candidatul propus pentru funcţia de comisar european, deoarece integritatea acestuia este serios pusă la îndoială, nu reprezintă decât un nou fiasco marca PSD, cu atingere directă şi gravă a imaginii României. „Viorica Dăncilă rămâne constantă în a pune pe primul loc interesele membrilor de partid, care o sprijină, şi nu pe cele ale românilor”, a încheiat parlamentarul arădean.