Glad Varga: „Când putem celebra cu adevărat «Ziua pădurii»?”

  • Autor:
  • Data: martie 22nd, 2021
  • Categorie: politica, arad

Deputatul liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru Mediu şi Echilibru Ecologic, a transmis un mesaj ferm cu prilejul „Zilei pădurii”: autorităţile trebuie să pună în practică legile existente şi obiectivele asumate. Doar atunci vom putea celebra cu adevărat această zi.

„Pentru noi, mesajul e simplu – autoritățile responsabile de gestionarea pădurilor trebuie să pună în practică, în termeni reali, prevederile legislative existente și deseori trecute cu vederea și obiectivele asumate în diverse strategii – creșterea suprafeței împădurite, managementul coerent al ariilor naturale protejate și conservarea pădurilor virgine. Când aplicațiile informatice vor funcționa fără cusur pentru trasabilitatea lemnului și sancțiunile pentru cei care taie ilegal vor fi date la timp, când problemele semnalate de cetățeni vor fi abordate cu responsabilitate și cu soluții pe termen scurt și mediu, atunci ne vom permite o «Zi a pădurilor» ca o sărbătoare. Până atunci, putem face declarații și evenimente online, ajută la conștientizarea problemelor, însă e nevoie urgentă să luăm măsurile necesare și sper ca ceea ce a fost inclus în Planul Național de Redresare şi Rezilienţă să devină realitate.

La cât mai multe păduri, pentru aer curat și bunăstare ecologică!”, a declarat Glad Varga, deputat PNL de Arad.

De menţionat că tema de anul acesta stabilită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite cu prilejul „Zilei Internaţionale a Pădurilor” este „Reconstrucția pădurilor: o cale spre recuperare și bunăstare”.