Familia trebuie să rămână tradiţională!

  • Autor:
  • Data: mai 9th, 2017
  • Categorie: politica, arad

Deputatul Glad Varga salută faptul că o propunere legislativă privind reviziurea Constituţiei a fost votată de Camera Deputaţilor. Astfel, dacă propunerea va fi adoptată şi de Senat, va putea fi organizat un Referendum pe această temă. „Mă bucur că pentru această inițiativă cetățenească s-a semnat un protocol între PNL şi Coaliţia pentru Familie, susţinut la acea vreme de către semnatarii Gheorghe Falcă şi Ilie Bolojan. Acest pact s-a materializat astăzi prin votul deputaților. Această iniţiativă cetăţenească a adunat trei milioane de voturi, iar rolul clasei politice este să pună în aplicare voinţa cetăţenilor. Mă bucur că proiectul a trecut de Cameră, aştept aceeaşi maturitate civică şi din partea senatorilor”, a precizat Glad Varga.

Parlamentarul arădean a definit familia, ca pilon existenţial: „De-a lungul timpului, familia a însemnat totul, a fost rezervorul uman al istoriei, primul nucleu al civilizaţiei, a însemnat stabilitate şi speranţă pentru viitor. Familia nu numai că asigură stabilitatea şi dezvoltarea umană, dar joacă un rol important şi în motivarea individului, în realizările şi împlinirile sale. Într-o lume în schimbare, nu tot ceea ce e nou, inedit, trebuie perceput ca fiind şi bun. Familia trebuie să rămână tradiţională!”, a precizat Glad Varga.

„Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, este propunerea de revizuire. În prezent, Constituţia prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi.

În fiecare Cameră, iniţiativa de revizuire a Constituţiei se votează cu o majoritate de două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, iar dacă textele celor două camere sunt divergente se votează cu trei pătrimi în plenul reunit. Proiectul de lege a trecut de Camera Deputaţilor cu 232 voturi „pentru”, 22 împotrivă, 13 abţineri.