Ce spun parlamentarii liberali arădeni după aprobarea legii bugetului

  • Autor:
  • Data: martie 3rd, 2021
  • Categorie: politica, arad

Parlamentul a adoptat pe articole, în prima zi a săptămânii, proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2021, în varianta venită de la Guvern. Ieri,  plenul reunit al celor două camere a dat votul final. Potrivit Agerpres, la capitolul venituri este prevăzută suma de 173,700 miliarde lei, iar la cheltuieli se vorbeşte despre 326,407 miliarde lei credite de angajament şi 261,050 miliarde lei credite bugetare.

Prezenţi la dezbateri şi la vot, parlamentarii liberali arădeni au votat atât proiectele de legea privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale, dar şi amendamentele menite să finanţeze diferite proiecte din judeţ, chiar dacă au fost iniţiate de reprezentanţii opoziţiei.

„În cadrul şedinţelor desfăşurate în plen pentru dezbaterea bugetului de stat pe anul 2021, am votat în favoarea tuturor amendamentelor, care au vizat proiecte de investiţii în judeţul Arad, chiar dacă ele au fost elaborate de colegii parlamentari din opoziţie. Consider că orice iniţiativă, orice efort depus pentru sprijinirea comunităţii arădene şi dezvoltarea judeţului nostru trebuie susţinute indiferent de culoarea politică. Le recomand celor care s-au grăbit să mă acuze de altceva, să verifice stenogramele şedinţelor, care sunt publice”, susţine deputatul Glad Varga.

Mai trebuie spus că acesta a ţinut să taxeze atitudinea opoziţiei în timpul dezbaterilor de luni, care a dat şedinţei o notă de circ. „Aş fi dorit să oferim cetăţenilor, care au putut asista la transmisiunea directă, o dezbatere argumentată pe fondul proiecţiei bugetare. În schimb, am avut parte de un spectacol cu recuzită, nedemn de instituţia Parlamentului”, a ţinut să precizeze Glad Varga.

„A fost o nebunie”

În ceea ce îl priveşte, deputatul Sergiu Bîlcea, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Arad, a scris ieri pe Facebook: „A fost o nebunie dezbaterea Bugetului în Parlament, dar acum s-a încheiat. Luni am stat până la 2 noaptea, azi alte multe ore… Important este că avem un buget de responsabilitate. Este clar că nu mulțumește pe deplin pe nimeni, dar ne dă speranța relansării economice. Bugetul acesta este tot ce ne permitem acum, în pandemie. Este bine totuși că punem accentul pe investiții, că aducem fonduri europene generoase pentru dezvoltare. Din acest punct de vedere, construcția bugetului este corectă.

Iresponsabilitatea a turnat-o cu găleata PSD, promisiuni peste promisiuni, fără acoperire. Și fără rost, doar spectacol de prost gust pe alocuri…

Am votat amendamentele opoziției referitoare la Arad din respect pentru arădeni. Oportunismul celor care nu au făcut nimic pentru Arad când erau la guvernare iar acum promit marea și sarea este altă poveste, una urâtă.

«Spectacolul» bugetului mi-a întărit convingerea că Parlamentul este în bună măsură desprins de problemele oamenilor și înglodat în mizeriile politicii. În loc de dezbateri, circ ieftin, prea multe cuvinte grele, prea puține argumente și soluții. E de muncă, e o credibilitate de restabilit pentru că în acest for trebuie să reprezentăm românii. Și ei merită mai mult!”

Investiţii record şi măsuri pentru relansarea economică

La rândul său, senatorul Ioan Cristina vorbeşte despre un nivel record al investiţiilor şi alte măsuri care urmează să fie adoptate.

„Bugetul de stat garantează un nivel record al investițiilor pentru 2021, dar și un mix de măsuri active care să stimuleze relansarea economică și menținerea locurilor de muncă.

Programe care și-au dovedit eficiența în 2020 sunt prelungire și adaptate pentru 2021, fiind necesare pentru a combate efectele pandemiei COVID-19”, afirmă senatorul arădean.