Care au fost subiectele abordate de Glad Varga la întâlnirea cu preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate

  • Autor:
  • Data: septembrie 2nd, 2020
  • Categorie: politica, arad

Peste două milioane de români trăiesc în prezent în ariile natural protejate, iar produsele tradiţionale obţinute în gospodăriile acestora se constituie realmente într-o piaţă tot mai căutată. Potrivit deputatului liberal arădean Glad Varga, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a venit în întâmpinarea acestei oportunităţi şi a lansat marca înregistrată „Produs în Arie Naturală Protejată”, tocmai pentru a impulsiona şi a reglementa această piaţă, cu beneficii atât pentru producători, cât şi pentru cumpărători.

„Am solicitat o întâlnire cu doamna Adi Croitoru – preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, în cadrul căreia am discutat despre posibilităţile de extindere a conceptului şi de simplificare a procesului de înregistrare sub această marcă. Valorificarea produselor locale este importantă pentru conservarea naturii şi consider că potenţialul acestor produse obţinute prin practice agricole tradiţionale pentru dezvoltarea comunităţilor locale este uriaş. Am primit asigurări că procesele de auditare locală a produselor pentru care se solicită autorizarea şi folosirea acestei mărci se vor derula rapid şi corect, astfel încât produsele să fie cunoscute şi să ajungă la doritori în scurt timp”, a declarat Glad Varga, deputat PNL de Arad.