Alte patru milioane de lei din PNRR pentru investiţii în judeţul Arad

  • Autor:
  • Data: ianuarie 20th, 2023
  • Categorie: politica, arad

A fost făcută o nouă alocare de fonduri din PNRR pentru judeţul Arad. Potrivit deputatului liberal Glad Varga, este vorba de patru milioane de lei care vor merge pentru finanţarea digitalizării sistemului de parcare din municipiu şi asigurarea de sisteme TIC (tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor) în comuna Felnac.

„Peste 4 milioane lei au fost alocate prin PNRR, componenta C10 – Fondul Local, pentru îmbunătăţirea serviciilor publice în localităţile arădene. Noile contracte semnate vizează: soluții de parcare inteligentă pentru transformarea digitală a serviciului public de parcare la nivelul Municipiului Arad (2,888 milioane lei) şi asigurarea de sisteme TIC în comuna Felnac (1,275 milioane lei).

Reamintesc faptul că această componentă din PNRR are două obiective majore, cu un buget total alocat de 2,1 miliarde euro, şi anume asigurarea cadrului necesar pentru dezvoltarea durabilă a localităților din România prin investiții în infrastructura locală care vor susține reziliența și tranziția verde a zonelor urbane și rurale, precum și reducerea disparităților teritoriale la nivel regional, intra-regional și intra-județean şi asigurarea cadrului pentru reformarea și digitalizarea instrumentelor de planificare teritorială și urbană la nivelul autorităților publice locale”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.