Glad Varga - PNL Arad
Articole Mass Media

Glad Varga: „Obligativitatea instalării capacităților de stocare exclusiv pe cheltuiala beneficiarilor riscă să descurajeze prosumatorii”

Președinte Klaus Iohannis a trimis la reexaminare legea care obligă prosumatorii să instaleze capacități de stocare a energiei produse susținând că noile prevederi legale ar putea duce la descurajarea românilor care doresc să-și instaleze panouri fotovoltaice.

Deputatul liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic susține reexaminarea legii, în speranța găsirii unor soluții echitabile pentru prosumatori.

„În calitate de deputat, îmi exprim sprijinul necondiționat pentru prosumatorii din România.

Este esențial să promovăm legislații care încurajează utilizarea energiei verzi fără a împovăra inutil cetățenii. Obligativitatea instalării capacităților de stocare exclusiv pe cheltuiala prosumatorilor riscă să descurajeze participarea acestora în tranziția către energia regenerabilă.

Susțin reexaminarea legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 32/2024 și sper să identificăm soluții echitabile, inclusiv programe de sprijin financiar pentru prosumatori, pentru a asigura o tranziție justă și sustenabilă către energia verde.

Viitorul energetic al României trebuie să fie construit pe principii de echitate și accesibilitate pentru toți cetățenii”, susține Glad Varga, deputat PNL de Arad.