Actualitati

Daca vreti sa aflati ce spune presa desprea activitatea noastra, cititi aici.

Glad Varga susține propunerea ca anumite incidente de plată să nu fie înregistrate decât după încetarea stării de urgență

Deputatul liberal arădean Glad Varga susține propunerea ca incidentele de plată cu bilete la ordin sau cecuri să nu fie înregistrate în Centrala Incidentelor de Plăți decât după 60 de zile de la încetarea stării de urgență. Măsura ar veni în sprijinul agenților economici de bună-credință, care au totuși anumite probleme cu încasările din cauza pandemiei și a stării de urgență.

Glad Varga susține că până la un milion de salariați intrați în somaj tehnic vor putea primi bani de la stat

Deputatul liberal arădean Glad Varga susține, referindu-se la măsurile luate de Guvernul Orban pentru a veni în sprijinul angajaților afectați de criza provocată de pandemia de coronavirus, că până la un milion de persoane intrate în șomaj tehnic vor primi bani de la stat. Asta, în condițiile în care liberalii, aflați acum la guvernare, vorbesc despre un impact bugetar estimat de patru miliarde de lei.

Glad Varga: „Zile libere pentru părinți, o măsură ce vine în sprijinul familiilor care nu au cu cine lăsa copiii”

Suspendarea cursurilor în școli și grădinițe din cauza pandemiei de coronavirus a fost o măsură justă, dar care a produs bătăi de cap multor părinți. Asta, în condițiile în care, pe lângă rolul educativ, unitățile de învățământ mai au și un alt rol, acela de supraveghere a copiilor în timp ce părinții sunt la serviciu. Guvernul și parlamentarii PNL au înțeles însă acest lucru, iar proiectul de lege privind acordarea de zile libere pentru părinți, care se afla la Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a fost adoptată la scurt timp după suspendarea cursurilor.

Glad Varga: „Guvernul Orban vizează menținerea funcționării economiei mai ales în sectoarele ei vitale”

Deputatul liberal arădean Glad Varga susține că în condițiile în care România, alături de Europa și de aproape întreaga lume, se confruntă cu una din cele mai grave crize din ultimii zeci de ani – criza provocată de coronavirus, țara are nevoie de responsabilitatea, disciplina și solidaritatea tuturor. Guvernul PNL a adoptat, ieri, o serie de măsuri menite să restricționeze circulația și pe cale de consecință să limiteze răspândirea coronavirusului. Executivul a luat însă și decizii pentru a veni în sprijinul economiei naționale, care trece acum prin momente dificile.

Glad Varga susține că înăsprirea unor pedepse din Codul Penal este o măsură care se impunea în actualul context

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență pentru modificarea Codului Penal. Au fost înăsprite unele pedepse, în condițiile în care există din păcate persoane ce nu respectă măsura de izolare la domiciliu sau carantina, contribuind astfel la răspândirea coronavirusului. Glad Varga, deputat PNL de Arad, susține că aceste modificări nu numai că au fost necesare, dar și se impuneau în actualul context.

Glad Varga: „Programul Rabla Clasic vine cu mai multe noutăți”

În ciuda pandemiei de coronavirus care a provocat îngrijorare în lumea întreagă, avem parte și de știri pozitive. Una dintre acestea este că Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), a demarat programul Rabla Clasic. Deputatul liberal arădean Glad Varga, membru în Comisia pentru Mediu și Echilibru Ecologic a Camerei, susține că programul vine cu noutăți, una dintre acestea fiind o premiere absolută.

Glad Varga apreciază onestitatea de care dă dovadă ministrul desemnat al Mediului

Costel Alexe, actualul ministru al Mediului și ministru desemnat pentru același portofoliu în Cabinetul Cîțu, a primit, ieri, aviz pozitiv în comisiile parlamentare de specialitate reunite, respectiv Comisia pentru Mediu şi Echilibru Ecologic din Camera Deputaţilor, Comisia pentru Mediu şi Comisia pentru Ape, Păduri, Pescuit şi Fond Cinegetic din Senat,  cu 19 voturi pentru și 18 împotrivă.