Actualitati

Daca vreti sa aflati ce spune presa desprea activitatea noastra, cititi aici.

Glad Varga acuză lipsa de responsabilitate față de cetățeni a PSD și ALDE

Deputatul liberal arădean Glad Varga taxează atitudinea miniștrilor ALDE care au demisionat fără a-și delega atribuțiile, lăsând mii de angajați fără salarii, pentru că nu mai are cine să semneze pentru efectuarea plăților.

Glad Varga participă la Conferința Mondială a Tinerilor Parlamentari

Glad Varga participă la cea de a șasea ediție a Conferinței Mondiale a Tinerilor Parlamentari, care are loc zilele acestea. Deputatul ne-a prezentat pe scurt subiectul abordat anul acesta la conferință și a vorbit despre rolul pe care îl pot juca tinerii parlamentari în relația dintre tineri și mediul politic.

Ce mesaj a transmis deputatul liberal Glad Varga cu prilejul începerii noului an școlar

„Prima zi a anului şcolar este prilej de speranţă pentru noi realizări atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice, o nouă etapă parcursă pentru împlinirea viitorului generaţiilor ce ne urmează. Eforturile depuse deopotrivă de aceştia nu pot fi susţinute fără implicarea părinţilor, prin educaţia de bază asigurată în familie, sau a autorităţilor, care trebuie să asigure cadrul de desfăşurare a unui act educaţional de calitate. Urez tuturor mult succes în noul an şcolar!”, a scris pe Facebook Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Glad Varga: „Ministrul Educației lasă să se adâncească percepția eronată că școlile profesionale sunt un rebut”

Glad Varga, deputat PNL de Arad, critică decizia ministrului interimar al Educației de a-i trimite la școlile profesionale pe absolvenții de a VIII-a care nu obțin cel puțin media 5 la Evaluarea Națională. Din punctul său vedere, Daniel Breaz lasă astfel să se adâncească percepția că școlile profesionale sunt un rebut al sistemului educațional din România, ceea ce este total greșit.

Glad Varga: „Administratorii zonelor de picnic și organizatorii de evenimente vor fi obligați să asigure infrastructura necesară colectării selective”

Deputatul liberal Glad Varga susține că Legea nr.54/2012 pentru desfășurarea activităților de picnic urmează să fie modificată. Pe cale de consecință, se înăspresc regulile menite să ducă la colectarea selectivă a deșeurilor în zonele de picnic, la evenimente și reuniuni publice.

Glad Varga: „Criza politică în care se zbate PSD are repercusiuni dramatice”

Potrivit deputatului liberal arădean Glad Varga, criza politică în care se zbate PSD de la începutul preluării guvernării a atins apogeul săptămâna aceasta prin ruperea coaliţiei de guvernare. Iar urmările sunt vizibile peste tot.

Glad Varga: „Comisia Europeană a cerut acum opt ani ca localizarea persoanei care sună la 112 să se facă în câteva secunde”

Deputatul liberal Glad Varga susține că România ar fi trebuit să folosească acum sistem care să permită localizarea în câteva secunde a persoanei care sună la 112. Asta, dacă ar fi luat în considerare o rezoluție a Comisiei Europene din 2011. Reacția parlamentarului arădean vine ca urmare a faptului că autoritățile de la Caracal au avut nevoie de 15 ore, pentru a afla locul din care Alexandra a sunat pentru a cere ajutor. Când au intervenit, într-un târziu, adolescenta era moartă.